Om RVR

Gjennom Restverdiredning (RVR) samarbeider brannvesenet og forsikringsnæringen om å redde mest mulig av gjenverdiene etter branner, vannlekkasjer eller andre skader.

Tjenesten startet forsiktig opp i 1986 og har vært en suksesshistorie både for de skadelidte og for de som står bak tjenesten. Brannvesenet og forsikring kan her framvise et godt fungerende samarbeid til alles beste.

Tjenesten er organisert ved at FNO Skadedrift har investert i spesialinnredede biler som er plassert på 19 brannstasjoner rundt om i landet.

RVR-biler er utplassert i Alta, Bergen, Bodø, Fredrikstad, Hamar, Harstad, Haugesund, Kongsberg, Kristiansand, Lillehammer, Molde, Oslo, Rana, Sandefjord, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ålesund. I tillegg kommer brannetaten i Asker og Bærum som dekker egne kommuner.

Hver av de 19 brannstasjonene dekker i tillegg til egen kommune mellom 15-20 nabokommunene. Det betyr at RVR-tjenesten dekker over 370 av landets kommuner. Du finner en oversikt over hvilken RVR-stasjon som dekker din kommune på denne siden.

RVR-bilene er meget godt utstyrt. Blant annet har de pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk, strømaggregat for nødstrømforsyning, med mer.

RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres fra det lokale brannvesen. Ved tidlig varsling til RVR kan uerstattelige verdier reddes. Du vil ikke bli økonomisk belastet om du bruker RVR-tjenesten, som forsikringstaker vil du oppleve dette som ”gratis” da det er ditt forsikringsselskap som vil bli belastet.