Tekst:
Stor tekststørrelse

Hva er RVR?

Gjennom Restverdiredning (RVR) samarbeider brannvesenet og forsikringsnæringen om å redde mest mulig av gjenverdiene etter branner, vannlekkasjer eller andre skader.

Tjenesten startet forsiktig opp i 1986 og har vært en suksesshistorie både for de skadelidte og for de som står bak tjenesten. Brannvesenet og forsikring kan i her framvise et godt fungerende samarbeid til alles beste.

Tjenesten er organisert ved at Finans Norge Skadedrift har investert i spesialinnredede biler som er plassert på 23 brannstasjoner rundt om i landet.

RVR-biler er utplassert i Alta, Bergen, Bodø, Fredrikstad, Hamar, Harstad, Haugesund, Kongsberg, Kristiansand, Lillehammer, Molde, Oslo, Rana, Sandefjord, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Ålesund. I tillegg kommer Asker og Bærum, Nedre Romerike, Nordre Follo og Øvre Romerike.

De fleste brannstasjonene dekker i tillegg til egen kommune mellom 15 og 20 nabokommuner. Det betyr at RVR-tjenesten dekker nærmere 400 kommuner. Du finner en oversikt over hvilken RVR-stasjon som dekker din kommune på denne siden.

RVR-bilene er meget godt utstyrt. Blant annet har de pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk, strømaggregat for nødstrømforsyning, med mer.

RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres fra det lokale brannvesen. Ved tidlig varsling til RVR kan uerstattelige verdier reddes. Du vil ikke bli økonomisk belastet om du bruker RVR tjenesten, som forsikringstaker vil du oppleve dette som ”gratis” da det er ditt forsikringsselskap som vil bli belastet.